.

 

 
https://www.sarbogard.hu/_user/browser/Image/vakbarat_ikon.jpg
Orvosi ügyelet
Térítési díj (étkezés) tájékoztatóési időpont
TÁJÉKOZTATÓ adóbefizetésről
Tűzgyújtás

Tájékoztató

TŰZGYÚJTÁSRÓL
A kerti hulladék nyílttéri égetése

csak szeptember 15. és május 15. között naponta 8.00 óra és 19.00 óra között lehetséges, ha a hatáskörrel rendelkező szerv ez időszakra országos tűzgyújtási tilalmat nem rendel el.Erről információ:ITT

Dr. Venicz Anita
   jegyző   
Esélyegyenlőségi program
Térítési díjak tájékoztató

Tájékoztató
TÉRÍTÉSI DÍJAKRÓL

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselő-testülete a gyermekét-keztetés intézményi térítési díjait az alábbiak szerint állapította meg:

A térítési díjakat az
1. és 2. sz. mellékletek
tartalmazzák
MÁV Tájékoztató

 

 

 

 

Hírek
Átadások
2020.04.01. 17:55
Tankerületi átadók
Március 11-én a Dunaújvárosi Tankerületi Központ szervezésében felújítás utáni átadóra, illetve folyamatban lévő iskolaépítés bemutatójára került sor. Előbbi helyszíne a Sárbogárdi Mészöly Géza Általános Iskola tornacsarnoka volt, utóbbinak Sárkeresztúron lehettünk részesei.
Megújult a Steitz Ádám tornacsarnok
Sokak által nagyon várt felújítást követően került sor a Sárbogárdi Mészöly Géza Általános Iskola tornacsarnokának átadására. Az átadón jelen volt Varga Gábor országgyűlési képviselő, Kálmán Ferencné a Tankerületi Központ gazdasági igazgatóhelyettese, Horváthné Paulik Réka üzemeltetési és beszerzési osztályvezető, Nagy László a kivitelező Szegletkő Generál Kft képviseletében Fülöpné Nemes Ildikó igazgató és az iskola, valamint a sajtó képviselői.

Részletek   »

Testületi ülés
2020.04.01. 17:51
A márciusi testületi ülésről jelentjük
Március 13-án 11 fővel veselkedett neki Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 28 napirendi ponttal meghirdetett testületi ülésnek. A két ülés közötti történésekről szóló polgármesteri tájékoztatóban számos eseményről értesültek a testületi tagok. A nagyközönséget talán leginkább érinti, hogy valamennyi érdekelt fél bevonásával egyeztetés volt a sárbogárdi MÁV állomás környezetének rendezése tárgyában, valamint, hogy ugyancsak egyeztetésre került sor a közétkeztetési szolgáltató és a tanintézmények vezetői, diákönkormányzatok képviselői és a polgármester részvételével a felmerült problémák tisztázására.
A testület egyhangú döntéssel fogadta el a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról. A DÉSZOLG Kft. szerződésmódosítási javaslattal kereste meg az önkormányzatot, mivel 2012. óta változatlan áron végzik a városüzemeltetési feladatokat. Kezdeményezték a vállalkozási díj 30%-kal történő megemelését azzal, hogy 2021.12.31-ig újabb díjemelést nem kezdeményeznek. A testüet egyetértett a benyújtott módosítási javaslattal, a szolgáltatási díj mértékét 2020. április 1-től 30%-kal emelik.
Döntöttek a Sárbogárdi Zengő Óvoda felvételi körzethatárairól. Elfogadták a szolgáltató beszámolóját a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtési, elszállítási és ártalmatlanítási közszolgáltatási tevékenységéről. A beterjesztett anyag kapcsán Szilveszterné Nyuli Ilona furcsálta, hogy Pusztaegresen az érintett időszakban mindössze 3 szippantás volt. Hová teszik az ottaniak a szennyvizet? 

Részletek   »

Polgárőrök
2020.03.05. 19:16
Közgyűlés a polgárőröknél
Évi rendes közgyűlésükre gyűltek össze február 22-én a Városi Polgárőr Szervezet Sárbogárd tagjai a művelődési központban. Az eseményen meghívottként jelen volt Cseh István a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Dániel Zsolt rendőr őrnagy a Sárbogárdi Rendőrkapitányság kijelölt kapcsolattartója, Gál Sándor és neje a Honvéd Bajtársi Egyesület Sárbogárd képviseletében, valamint a helyi sajtó képviselői.
Kapoli Zoltán elnök köszöntötte a megjelenteket, majd a szükséges formaságok után az elmúlt éveben végzett munkáról szóló beszámoló ismertetésével kezdetét vette a közgyűlés. A beszámolóban számos statisztikai adat hangzott el az egyesület (sajnos az egyébként sem magas 37 főről 31-re csökkenő) létszámáról, a teljesített szolgálati órákról, futott kilométerekről. Megismerhettük, milyen rendezvényeken voltak jelen a polgárőrök önállóan, vagy a rendőrséggel közösen. Hatékony segítséget nyújtanak a tanítási idő kezdete előtt a gyalogátkelőknél segítve a tanulók áthaladását – ezen a területen a legtöbb alkalommal a Bereczk házaspár látott el szolgálatot – , halottak napján a jelentősen megnövekedett személygépkocsi forgalom irányításában a temetőknél. A gazdálkodás kapcsán az elnöki beszámoló is említett néhány számadatot, részleteiben ezeket az adatokat a Németh Zoltán által beterjesztett pénzügyi beszámolóból ismerhettük meg. Az elnök örömmel számolt be arról, hogy magánszemélyek adományai is segítették munkájukat, így egy nagyobb összegű adományból a pusztaegresei polgárőrök részére, akik saját gépjárműveikkel látják el a szolgálatot, mobil fényhidat tudtak vásárolni. A tagság mindkét beszámolót egyhangú szavazással elfogadta.

Részletek   »

Ultiparti
2020.03.05. 19:15
Ultiparti hetedszer
A Mozdulj a Városért Egyesület szervezésében 7. alkalommal ültek asztal mellé február 22-én az Amadeus rendezvénytermében az ulti játék szerelmesei, hogy a kialakult lebonyolítási rend szerint 5 fordulóban, fordulónként 15 partit lejátszva eldöntsék, ezúttal kinek volt a legjobb a lapjárás.
A versenyre 39-en neveztek. A nemes vetélkedő egyre növekvő hírnevét jelzi, hogy környező települések mellett szomszédos megyékből is érkeztek (Aba /4 fő/, Cece /2fő/, Dég /2fő/, Dunaújváros /1 fő/, Mezőfalva /7 fő/, Mezőszilas /3 fő/, Németkér /2 fő/, Sárbogárd /8 fő/, Sáregres /2 fő/, Székesfehérvár /4 fő/, Tamási /1 fő/, Várpalota /3 fő/).
Fodor János a szervező egyesület elnöke köszöntötte a versenyzőket. Szólt arról, hogy eddig 6 név került a kupa talapzatára, senki nem tudott eddig ismételni. Néhány mondatban megemlékezett a közelmúltban elhunyt dr. Fülöp Gyuláról, az egyik verseny nyerteséről, aki már sajnos biztos nem tud ismételni. A jelenlévők néma főhajtással tisztelegtek az elhunyt emléke előtt. Sorsolás és a helyek elfoglalását követően izzásig keverték a kártyapaklikat.
A verseny végeredménye ezúttal nem volt olyan szoros, mint az előző alkalommal, viszont megtörtént az első duplázás az első helyen.
Végeredmény: I. Meixner György (Székesfehérvár), II. Horváth István (Aba), III. Ágota Győző (Dég).
A következő fordulóra ősszel kerül sor, de addig is lehet edzeni, mivel a művelődési házban minden hónap utolsó hétfőjén 18 órától Ultiklub van
Az egyesület szervezésében a következő nagyszabású rendezvény március 7-én a 10. Sárbogárdi Kolbásztöltő Fesztivál lesz, melynek helyszíne Rétimajor.
- galsa -

Részletek   »

Könyvtári programok
2020.03.05. 19:12
Könyvtári programokról – február
Lázár Ervin öröksége
Dávid Ádám író, költő, szerkesztő, újságíró – Lázár Ervin nagy tisztelője mutatta be február 12-én a Madarász József Városi Könyvtárban megjelent szépszámú érdeklődőnek az író életútját és a Négyszögletű kerek című kiállítás anyagát, mely a könyvtárban több, mint egy hónapon át volt látható. Videó részleteken, szemelvényeken, saját élményein keresztül mutatta be Lázár Ervint és műveit, aki Alsó-Rácegrespusztán született és nőtt fel és aki, ha csak tehette, visszatért a „nagy szederfa” árnyékába.
Vámbéry nyomában
Novák Kovács Zsolt – ha csak teheti – utazik. Utazásai során távoli, sokak számára kevéssé ismert tájakat, országokat keres fel. Ezeknek az utazásoknak az élményeit, emlékeit készséggel osztja meg az érdeklődőkkel. Február 24-én tavaly nyári, Üzbegisztánban tett útjának emlékeit elevenítette fel a Madarász József Városi Könyvtárban.

Részletek   »

Farsang
2020.03.05. 19:08
Farsangoltak kicsik nagyok
Február hagyományosan a farsangi mulatságok hava. A vidám szórakozás segít oldani a lassan nyomasztóvá váló téli időszakot. Szinte valamennyi korosztály megrendezte a maga farsangi mulatságát. Ezúttal az óvodások és a nyugdíjasok mulatságába pillantunk bele.
Farsang a miklósi óvodában
A Katica csoport meghívására érkeztem az óvodába, hogy tanúja legyek, hogyan is töltik a farsangi délelőttök a majdnem legkisebbek, hiszen a bölcsisek is buliztak. A gyerekek ötletesebbnél ötletesebb jelmezeket öltöttek magukra, természetesen az óvó nénik is követtéka példát, bár kissé visszafogottabban. A süteményben gazdag reggeli nassolás után közös tánccal, játékkal múlatták az időt. Közben – különösen a fiúk – igyekeztek belebújni a másik jelmezébe is. Hamar elszálltak a vidámsággal teli percek, az előre megbeszélt időpontban valamennyi csoport a tornaszobában foglalt helyet, ahol az óvónénik előadásában egy mesejátékot tekinthettek meg az apróságok, majd Gászler Dóri jóvoltából egy rögtönzött táncház részesei lehettek. Mire igazán belelendültek a táncba, már el is érkezett az ebédidő.

Részletek   »

«Vissza     Előre»   

Koronavírus tájékoztató

Köszöntő


Tisztelt Látogató!

Üdvözlöm Sárbogárd Város honlapján, örülök, hogy érdeklődése telepü-lésünkre irányult. Külön köszöntöm városunk lakóit.

Kérem, tekintsenek úgy erre a megjelenési formára, mint az önkormányzat kinyújtott kezére, amelyet bármikor megfoghatunk. Továbbra is igyekszünk számos közérdekű és közhasznú adatot közölni a honlapon mindenkivel és ezáltal kedvet csinálni Sárbogárdhoz. Természetesen, akinek bármi gondja, problémája van, úgy magam és képviselőtársaim is állunk szíves rendelkezésükre. A választási ered-mény egy jó kezdet, most pedig alakítsuk tovább Sárbogárd történetét együtt legjobb  szándékunk és tehet-ségünk szerint.

 Dr. Sükösd Tamás  polgármester


Tájékoztató

Fejér FMRF hírlevél

Számlanyitás - MÁK
 

Állampapír vásárlás - MÁK

EU-s pályázatok

EU-s pályázatok

Pályázat KDOP 4.1.1

 TÁJÉKOZTATÁS

 A KDOP-4.1.1/E-11-2011-0018 azonosító számú "Sárbogárd városközponti területeinek vízrendezése, csapadékvíz-elvezető rendszerének fejlesztése " pályázatról

Pályázat KDOP 3.1.1

Tájékoztató  

a KDOP-3.1.1/B-11-2012-0001

"Újratervezés - Sárbogárd város központjának megújítása"

című pályázathoz kapcsolódó beruházásról Tájékoztató>

  L Á T V Á N Y T E R V E K: 

 1. melléklet,   2. melléklet
 
3. melléklet,   4. melléklet
 5
. melléklet,   6. melléklet
 
7. melléklet,   8. melléklet 
 
9. melléklet, 10. melléklet 
11. melléklet12. melléklet 
13. melléklet


Újratervezés

TIOP-1.1.1-07/1-2008-0427
 TIOP-1.1.1-07/1-2008-0427 
"INFORMATIKAI INFRASTRUKTÚRA FEJLESZTÉSE SÁRBOGÁRDON" című projekt

TÁMOP 3.4.2/09/2-2010-0005

TÁMOP 3.4.2/09/2-2010-0005
"Befogadó intézmények  Sárbogárdon" című projekt

Csillagkapu

TÁMOP_5.6.1.C-11/2-2011-0025 "Csillagkapu" modell-program az áldozattá válás megelőzése és az áldozatsegítés fejlesztése érdekében Fejér megyében
Felhívás   -   Felkészítő


Helyi Foglalkoztatási Együttműködések Sárbogárd Járásban
 

Szervezetfejlesztés

Sárbogárd Városháza felújítása, energiahatékonysági korszerűsítése

Sárbogárd város önkormányzati épületeinek energetikai fejlesztése

Tájékoztató (kézilabda)
VAX KÉZILABDA EGYESÜLET SÁRBOGÁRD

Tájékoztató (kosárlabda)
 SÁRBOGÁRDI KOSÁRLABDA CLUB

Tájékoztató (Sárbogárd SE)

Kémény Zrt.

Egyenlő Bánásmód Hatóság

MONTÁZS projekt

Inkább bringázz

Esemény otthon projekt

Gyepmester
Sárközi Károly
(06) 30 342-1493


Katasztrófavédelem